Exilul salvează România!

…Acum, se știe! Există date, cifrele care nu mai pot fi negate, măsluite. Urnele din țară l-au plasat pe Geoană în frunte, cu 14.738 de voturi în plus față de Băsescu! Uitând că mai există și Exilul, matur, bine informat despre „ce se întâmplă acasă, neduplicitar, acel Exil pe care, se vede, nu l-a cunoscut ca atare pe când era ambasador la Washington, Geoană a căzut prematur pradă extazului. Stârnit spre penibil de o camarilă pe cât de putredă, pe atât de diletantă! Și, duminică la 9 PM, Geoană s-a crezut președinte! Șef de stat iluzoriu de-o noapte! (Așa s-a și născut, ieri, pe Dâmbovița, bancul despre „culmea prezidențială” în România: te culci președinte și te scoli „prostănac”- cum l-a gratulat Iliescu!). La numărătoarea voturilor din Exil, însă, la București, luni dimineață, când în California oamenii mergeau la culcare, s-a constatat că Traian Băsescu are… 84.786 de voturi peste rivalul său! Într-un cuvânt, „piratul” a câștigat a doua lui cursă spre Cotroceni cu un plus de… 70.048 voturi!

…Dacă nu ar fi existat românii plecați în lumea-ntreagă, astăzi, la Cotroceni, ar fi tronat, după numai cinci ani, stafia comunismului. Au existat, însă, 115.831 de români lucizi plecați în exil, „trădătorii” de dinainte de ’89, „căpșunarii” de după ’90. Ei au întors, în „ceasul al 12-lea”, o balanță dereglată de păpușari, maeștri în diversiuni, moguli, trădători de partide (liberal, țărănesc!), bișnițari de cuvinte deveniți slugi în presa scrisă și vorbită. Fără ei, români cu adevărat liberi, astăzi aveam un președinte roșu! Schimbul de ștafetă al omului care, înainte de ’89, juca „cerculețe” cu Ceaușeștii, după ce fusese școlit la Moscova. Omul care are mâinile pline de sângele din Decembrie ’89 și de praful negru pus pe imaginea țării, în iunie ’90, când același ultim stalinist chema minerii, la Kilometrul 0 (Zero), în Piața unde „golanii” protestau împotriva comunismului! Din păcate, și acum, după 20 de ani de Libertate, de așa-zisă democrație, tristul personaj al istoriei post-decembriste visa tot la orizonturi roșii în România!  Vina nu-i a lui, ci a celor care, orbiți de putere, de mirajul „ciolanului”, l-au mai ținut în barca lor. Fără de Iliescu, cu siguranță că Geoană și ciracii lui ar fi avut ceva mai multe șanse. Pentru că Exilul (cei 31.045 care au votat PSD-ul rafistolat nu cred că fac parte cu adevărat din Exil, înțeles, mai ales, ca o stare de spirit și nu ca salvare financiară!), pentru că „Diaspora” (cum sunt numiți românii dincolo de țară),spuneam,  dar și oamenii de acasă cu veritabilă coloană vertebrală nu vor accepta în vecii vecilor molima roșie, oricum ar fi ea ambalată!

…Acum, după întâiul mare (aș spune istoric!) triumf al Exilului, învinșii și echipa lor de zgomote false au început să mârâie, să vorbească despre „fraudare” (Sic!). I-a deranjat vizibil „asul” lansat în final de… „Diasporă”. Și consideră, imbecil (sau într-o logică bolnavă!) că „nu-i bine ca românii de afară să decidă președintele României”! Vai victis!… Românii aceștia „din Diasporă”, oameni care muncesc pe brânci, ca să trăiască civilizat, dar nu uită o clipă țara natală, pentru care suferă la greu, Exilul românesc nu doar că gândește liber, dincolo de alianțe dalmațiene, dar  mai pune și umărul la supraviețuirea economiei din România.

…Panseurile cretine ale fantomelor roșii  sunt pulverizate tot de cifre: în ultimul an, „românii ăia de afară” au trimis în țara natală peste…6 (șase) miliarde de euro! Cam un sfert din împrumutul extern al României! Păpușarii, servitorii minciunii, falsificatorii, trădătorii din ultima campanie electorală a României  și-au dovedit din plin gândirea neo-comunistă și prin acest nou atac la adresa Exilului!

…Acest Exil care a salvat România de ciuma roșie clonată post-comunist, în așa-zise nuanțe moderne.

…Omagiile mele, minunat Exil românesc!

3 comentarii

 1. Din pacate nea Mircea nu pot fi de acord cu ce spuneti in articolul asta…
  Nu contesta nimeni dreptul exilulului de a vota insa cei mai multi pe care ii omagiati dvs sint total dezinformati de ceea ce se intimpla in tara…au fost doar influentati de rude sau prieteni care au avut o anumita coloratura politica. Din pacate cea portocalie…
  Am o virsta la care cred ca percep si pot sa apreciez exact si trecutul comunist dar si prezentul recent asa cum a fost el in ultimii 20 de ani. Dvs nu reusiti sa scapati de umbra rosie in gindire si de aici pleaca totul. Spuneti dvs cine a ridicat America pe culmi ? Clinton cel care chiar daca si-a dat chilotii jos in Biroul Oval a fost iertat de natia americana tocmai datorita performantelor in guvernare si diplomatie. Republicanii ce au facut? Cred ca nu e necesar sa amintim cum a reusit Bush sa schimbe ordinea mondiala…De Canada si Franta ce ziceti ?
  Dreapta sau stinga ? Asta e intrebarea…Nu e nici dreapta nici stinga. E un amalgam de interese obraznice, o grupa de incompetenti tupeisti care nu tin cont de nimeni si nimic. Scandal, pasarici, tiganca imputita, palme peste fata la copii in vazul lumii etc. Romania e o corabie in deriva condusa de un marinar (parca) fara licenta….

 2. Stimate domnule Cristi,
  Vă respect punctul de vedere, pentru care vă mulțumesc. Dar vă contrazic, considerând că îi cunosc destul de bine pe atâția români din SUA, Canada, Italia, Franța și Australia. Îmi permit și o întâmplare, la care vă rog să meditați. Acum un deceniu, am avut șansa să mi se joace la New York, în mijlocul comunității române, piesa „Turnătorul și Actriță”, spectacol actual interactiv, în care miza cădea pe replicile din sala chemată la discutarea realității românești de acasă. „Ce pot ști românii din New York despre nuanțele actualității post-decembriste a României?”, suna teama actorilor Teatrului Valah din Giurgiu, înaintea spectacolului. Ei bine, replicile publicului românesc dintre Zgârie nori au întrecut orice așteptare. Dincolo de maturitatea demersului politic, românii din exil știau amănunte și noutăți despre care nu aflaseră încă artiștii plecați de trei zile din țară! Este un simplu exemplu…
  Am reținut, însă, „morala” inrevenției dvs. atât de mature ideatic: „Nu e nici dreapta, nici stânga. E un amalgam de interese obraznice, o grupă de incompetenți tupeiști care nu țin cont de nimeni și nimic.” Aceasta este marea problemă a celor care conduc România, astăzi! Și drama românilor! Nu doar de acasă, căci mai toți românii din Exil știu foarte bine ce-i prin casa natală…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *