Noaptea-un președinte, dimineața-altul!

…Cea mai mizerabilă campanie electorală la care am asistat în viața mea (și am văzut destule!), cea mai scârboasă, veninoasă, ticăloasă, cea care a depășit orice limită de normalitate și de bun simț nu putea avea decât un final de Gâgă! Duminică seara, la 9 PM fix, pe toate marile canale de televiziune(mai puțin B1), trăpașul mogulilor, al vechilor-noi comuniști, turistul sub acoperire de la Moscova (în vară!), cel care promitea miere pe ulițele (mai ales) țării, ăl mai tare din parcarea unei noi alianțe șchioape, se proclama în delir noul Președinte al României! S-a deschis șampania, a urmat fluviul de mulțumiri de la cățel la purcel până la partidele trădătoare care i s-au alăturat, din nou flașneta promisiunilor selenare și compătimirea învinsului. După care a început și Carnavalul posturile de televiziune care susținuseră candidatul fără măsura logicului și respectul față de toți telespectatorii. Cântau ca o echipă de zgomote fără partitură, jubilau iresponsabil, după un sondaj (comandat?!) făcut la… ora 7 PM, deci cu două ore înaintea închiderii urnelor. Diferența dată de ISOMAR (patronat de unul dintre prietenii de taină ai trăpașului!) nu era iremontabilă (51,6%-48,4%), mai ales că alte sondaje indicau o luptă mult mai strânsă (CSOP-ul dând chiar egalitate: 50%-50%!), dar, pentru a nu ignora realitatea (nu mă refeream la postul cu același nume!) se cerea puțină maturitate politică și oleacă răbdare, de încă două ore, până la închiderea urnelor. M-am culcat, dincolo de miezul nopții bucureștene, avându-l Președinte pe trăpașul mogulilor, al baronilor de mucava, al fostei clici comuniste întărită cu trădările peneliste, peremeriste, udemeriste etc.

…Ne-am sculat, însă, în această dimineață, sub un alt Președinte! Adică, tot cel vechi. Căci, după închiderea urnelor, numărătoarea voturilor a schimbat balanța: 50,37%-49,62%! Cel care luptase „singur împotrivă tuturor” n-a mai dansat, ca acum 5 ani, n-a mai aruncat de fericire șapca lui Vosganian în mulțime, ci a sintetizat fericit, în limbajul fostului lup de mare: „Un fleac! I-am ciuruit!”… I-a ciuruit pentru că mulți români s-au detașat de avantajele personale imediate, săturați de promisiunile în limba de lemn comunistă, de dominația oligarhiilor, de trădările în lanț, de lipsa bunului simț și al respectului opiniei fiecăruia. Mulți români încă mai cred în democrație!…

…Traian Băsescu rămâne Președintele României. Sigur, el așteaptă contraofensiva învinșilor (au fost mai mulți, nu doar Geoană!), contestațiile, acuzațiile de rigoare, în același limbaj suburban în care au făcut-o și în campania electorală. Această răsturnare de Președinte peste noapte ridică o gravă temă de meditație: imaturitatea trăpașului cu mai mulți driveri! Cum el s-a repezit să se declare noul șef al statului la primul zvon venit, înainte de închiderea urnelor, mă întreb ce s-ar fi făcut, dacă staff-ul (depășit de evenimente, se vede!) i-ar fi comunicat, trăpașului-președinte,  fără probe, că pe teritoriul   țării a pătruns un inamic: ar fi pornit războiul?! Incredibilă imaturitate politică, cum fusese și vizita la un mogul, în miez de noapte, în ajunul confruntării televizate de joia trecută!

…Președintele nu s-a schimbat! Așteptăm, însă, măcar o adiere de schimbare. De fond, nu doar de alte efective refăcute prin eternele trădări românești!

…Alegerile au trecut, criza mușcă din plin din viața României!

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *