Euro 2016 văzut de-Acasă (21). GALEZII-NO BREXIT, „SENATORUL MELCILOR” ȘI DUELUL BALE-RONALDO!

…Meci nebun, nebun, în noaptea asta, la Lille! Istorie!… Fascinație!… Spectacol de gală!… Surpriză de proporții!… Cu uluitoarea evoluție a Țării Galilor, în premieră la un turneu final Euro! Încununată cu această spectaculoasă calificare în semifinale, după un 3-1 (1-1) de senzație în fața Belgiei, una dintre favorite!… Galezii, grupați în jurul superstarului Bale, de la Real Madrid, au luptat cu șapte vieți, și-au revenit rapid din șocul primirii primului gol-și ce gol!- (Nainggolan-min.13, o “torpilă” de la vreo 28 de metri, spre vinclu). Aveau să controleze mijlocul și să intre în pauză cu un nesperat, însă meritat egal adus de Williams (de la Fulhan, Liga a II-a), fostul ospătar reușind o superbă lovitură de cap de la 6 metri:1-1!… Începutul actului II avea să prezinte o echipă a “diavolilor roșii” în continuare incomodată de jocul de angajament al adversarului cu jucători din liga a II-a engleză, handicap conjugat cu ezitări în apărarea belgiană, nesincronizari în linia mediană (sub cotă De Bruyne și Witsel) și, în mod special, în atac, unde giuvaierul Hazard n-a avut susținere și, treptat, nici claritate, zbuciumul lui de maestru înlănțuit fiind un veritabil „Mult zgomot pentru nimic”! …Ca atare, echipa lui Chris Coleman, cu șansa a doua, a mai punctat o dată, în min. 55, prin Robson Kanu (care nu mai are contract cu Reading, din liga secundă engleză!), un gol fabulos, după o pasă magistrală a lui Bale și un dans nebun care a amețit “diavolii roșii” la 10 metri în fața propriei porți…

…La reluare, fostul senator de la cârma echipei belgiene, considerată cea mai bună în ultimele trei decenii, Marc Wilmots, mutase greșit, scoțând un atacant din stofă fină-Carrasco și intărind, chipurile, deloc inspirat, linia mediană, cu mijlocașul Fellaini, lent, de multă vreme fără sclipire, cel care avea să rateze nepermis, de două ori, egalarea!… Cum belgienii n-au reușit să egaleze și să prindă prelungirile și, eventual, penalty-rile, în min.86, galezii au aruncat zarurile prin Vokes, de la Burnley (tot Liga a II-a engleză!), cu un “cap” fantastic de la 7 metri: 3-1 pentru urmașii lui Rush și Giggs!… Putea începe Nebunia!… Să curgă berea pentru galeria galezilor minunați. Dacă politic, galezii de-acasă au cerut, prin Referendum, Brexit, fantasticii fotbaliști galezi au zis No Brexit și au rămas în Euro 2016, așteptând semifinala din 6 iulie, la Lyon!

…O victorie istorică pentru galezi! La prima lor participare la un turneu final Euro! Un succes nebun, nebun, al unei echipe de fotbaliști luptători, care salveză onoarea soccer-ului britanic, refuzând să meargă acasă, ca Anglia, Irlanda de Nord și Irlanda! Corul suporterilor galezi, “Nu ne trimiteți acasă, vrem să vă bem toată berea!” are, acum, acoperire… Echipa de la Cardiff urmează să joace semifinala cu Portugalia. Un duel Bale-Ronaldo, starurile de la Real Madrid! La Euro 2016! Cine ar fi crezut?!

…Eșecul Belgiei se datorează în mare parte antrenorului de astăzi Wilmots, senatorul de ieri. “Senatorul melcilor”, ca și Iordănescu al nostru. Pe lângă amintita slăbire a atacului, la pauză, el a mutat târziu și în ofensiva oarbă, trimițându-l abia în ultimul sfert de oră pe Martens (de la Napoli) în locul greoiului J.Lulaku, iar în ultimele șapte minute (!?!) pe neexperimentatul Batshuay (4 jocuri în națională)! Deși îi avea pe bancă pe “englezii” Origi, Benteke (ambii de la Liverpool) și Dembete (Tottenham). Probabil a crezut că superioritatea la numărul de vedete va aduce de la sine victoria în fața unei Echipe!… Greșeli de atitudine, de alcătuire a formației, a schimbărilor și, logic, o înfrângere greu de digerat pentru belgieni, la vreo 30 de kilometri de granița cu țara lor!
…Al doilea “sfert” a fost fantastic!… Urmează, în această noapte, de la ora 22, la Bordeaux, șocul: Germania-Italia! Nemții n-au învins Squadra Azzurra în opt dueluri oficiale!!! „Gladiatorii” abia au trimis acasă campioana europeană en titre, Spania!… Fabulos finalul acestui Euro 2016!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *