Am și „Adevărul” de partea mea!

…Nu s-au stins ecourile declanșate de Jurnalul Național care, ieri, m-a onorat enorm decretându-mă „Omul Zilei”, pentru temeritatea de a visa la Performanță cu un teatru mic, cum este (deocamdată, cred!) cel din Giurgiu, că, astăzi, sunt din nou în centrul atenției presei centrale. „Performanță. Mircea M. Ionescu este primul gazetar de sport care a devenit director de teatru, după ce a câștigat postul pentru conducerea Teatrului Valah din Giurgiu”, subtitrează Adevărul, cel mai vândut cotidian din România. Un atât de frumos interviu luat de distinsul critic dramatic Simona Chițan, pendulând între cele două patimi fără de sfârșit ale mele, Fotbalul și Teatrul, fără a ocoli „capitolul New York”, atât de important în devenirea mea ca om și ca literat. Pentru că, vă spun sincer, dacă nu m-aș fi călit în inegalabilul, inconfundabilul New York, cu jungla sa, aș fi fugit (făcând record mondial pe suta de metri!) de la Teatrul Valah din primele ore ale prezentării mele, miercuri 7 iulie, ca director-manager! New York-ul m-a format, însă, pentru bătălii grele și lungi, e o luptă viața, vorba Poetului, deci mă lupt!… Este bine să știe și cei puțini care cred că mă pot întoarce din drum, prin lovituri sub centură!

…Important este că puținii oameni (puțini, dar buni!) întâlniți la sediul teatrului (uitat în nemișcare și degradare!), astăzi, vineri 9 iulie (ziua colegei mele de liceu Margareta Pâslaru, pe care am felicitat-o la telefon, dimineață, din…Giurgiu! La Mulți Ani, minunată Margo!), dar și necunoscuți de pe stradă s-au dovedit trup și suflet pentru Idealul meu declarat: Fenomenul Giurgiu în teatrul românesc!

…Gânduri tonice și din partea echipei de fotbal Dunărea Giurgiu, pe care am vizitat-o câteva minute, astăzi, printre drumuri la „atelierele de producție” și la un distins Branch Manager, Horia-Dan Nicoară, de la UniCredit Țiriac Bank, mare iubitor de sport și de teatru.

…La stadionul „Dunărea”, Narcis Coman, Legendă a fotbalului românesc, Emil Ursu, antrenorul principal al echipei și mai tot staff-ul clubului mi-au urat bun venit, succes, așteptând să invit toată „Dunărea” la prima premieră! Sper să fie pe 15 septembrie, cu „D’ale Carnavalului”, a nemuritorului I.L. Caragiale, într-o distribuție de zile mari. Până atunci, însă…

…Probleme uriașe, materiale și umane, efectiv peste orice așteptare! Sper ca împreună cu mai-marii orașului să le depășim în aceste vremuri cumplite nu doar pentru cultură, nu numai pentru Giurgiu…

…Câtă vreme am Adevărul de partea mea, mass-media centrală și locală, pe giurgiuveni și cei bolnavi de teatru, voi lupta!

…Mâine, altă zi grea. Cronica dramatică pentru „Taifasuri”, iar seara la Telesport, invitat să prefațez, de la 6 PM, ultimele meciuri, cele două finale de la Mondialul African.

…Fotbalul și Teatrul, patimile mele fără de sfârșit care mă țin tânăr sufletește…

4 comentarii

 1. Multumesc mult, Stefan!
  Recunostinta tuturor celor care m-au sunat sa ma felicite si sa-mi ureze bafta, ca si colegilor din presa, in special celor de la Jurnalul National, Adevarul, Radio Romania Actualitati.
  Am nevoie de sprijinul vostru, valorosi dramaturgi romani marginalizati nedrept! Sper ca, la Giurgiu, cu sprijinul nobil al autoritatilor locale, sa renastem Dramatugia autohtona cu valente deosebite.
  E foarte greu drumul pe care am pornit, din cauza crizei materiale, dar, in mod special, a celei morale si a asa-zisilor „prieteni” carcotasi. Stiu, insa, ca nu sunt singur!
  La lupta, dramaturgi romani!

 2. FELICITARI SI SUCCES! Poate dramatuyrgii romani sa fie numai ei uniti intr=o tara dezbinata. Nu-i bagati in seama pe carcotasi, atat pot!
  Am citit tot materialul ep online si m-a impresionat. Astept Teatrul din Giurgiu la Bucuresti. Sigur voi veni la spectacol, pentru dv. in mod special. Good loock!

 3. Buna seara si mult succes !
  Intr-o lume in care diversi politruci si „lipitori de afise” ajung te miri ce, ma bucur sa constat ca un om de cultura ajunge director de teatru.
  Sper sa poti face ce ti-ai propus si sunt sigur ca vei reusi.
  Inca mai cred ca Omul sfinteste locul si astept cu nerabdare sa vin la una dintre viitoarele premiere.
  Mult noroc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *