Acasă > Trubadur sub balconul Thaliei > Istoria fotbalului românesc răsfoită pentru atei, marțieni și nou-născuți (9)

Istoria fotbalului românesc răsfoită pentru atei, marțieni și nou-născuți (9)

mai 29, 2010

…Singura piesă de teatru din dramaturgia autohtonă dedicată istoriei fotbalului românesc, cu luminile și umbrele sale, continuă online. Astăzi, Scena 9, veselă și tristă, mai toată Adevăr istoric. Veți pătrunde în vestiarul echipei naționale, înaintea unui meci rar, cu Spania, în stare să ne umilească (6-0 la Madrid), dar și să fie îngenunchiată, cu 3-1, la București, într-un istoric 25 noiembrie 1965. În scena aceasta veți descoperi un Titus Ozon mereu pus pe șotii, argint-viu și dincolo de arenă, un Titi Teașcă totdeauna neiertător cu „toarășii” parașutați de la conducerea partidului, gata să dea cele mai „prețioase” sfaturi fotbaliștilor. Tragicomedia acelor vremuri a fost surprinsă de autor -în această Scenă 9 de haz nebun- folosindu-se de personajele-caricatură care au existat cu adevărat, convenția dramatică fiind infimă. Acele „caricaturi” care existau în toate domeniile vieții României acelor timpuri.

Orice paralelă dintre „conducătorii” de ieri și cei de astăzi vă aparține, însă ea nu este, din păcate, deloc întâmplătoare!

Pentru a citi primele nouă scene din piesă, accesați Scena 1, Scena 2, Scena 3, Scena 4, Scena 5, Scena 6, Scena 7, Scena 8, Scena 9, sau index.

  1. silviu
    iunie 1, 2010 la 10:21 | #1

    Nemaipomenita scena! Am ras sa crap, nu alta. Felicitari. Astept sa se joace comedia asta atat de spumoasa.

  2. ionel vasco
    iunie 1, 2010 la 13:23 | #2

    Doamne, ce-am mai ras. Il si vad pe nea Titi Teasca, Dumnezeu sa-l odihneasca, dansand Calusarii cu imbecilul de la CC! De senzatie si „poanta” lui nea Titus cu urinatul in toate eprubetele. Ultra piesa!

Comentariile sunt închise.